Images

Cucina povera – ylikypsä possunniska kaasugrillissä

0saves

Hitaasti kypsytetty possunniska kaasugrillilläKoska ainainen pihvin grillaaminen alkaa jossain vaiheessa kesää kyllästyttämään, päätin eräänä viikonloppuna kokeilla jotain aikaavievää ja edullista.

Tutkimusmatka paikallisen Citymarketin lihapuolella päätyi 1,7 kilon palaan porsaanniskaa. Kilohinta oli vitosen paikkeilla, eli aikamoinen lihaköntsä lähti n. lounassetelin hinnalla.

Päätin tehdä homman mahdollisimman hitaasti ja yksinkertaisesti. Eli huoneenlämpöinen lihanpala grilliin suolattuna ja pippuroituna. Ensimmäiseksi pintaan piti saada Maillard-reaktio, jonka tein täysillä lämmöillä nopeasti.  Tämän jälkeen digitaalinen lämpömittari lihaan ja hälytin 93 asteeseen. Sitten grillistä ainoastaan toisen reunan poltin päälle ja lihavastakkaiseen päätyyn. Kupu kiinni ja odottelemaan.

Seitsemän tunnin jälkeen liha oli saavuttanut 93 asteen lämpötilan. Tässä lämpötilassa kaikki rasva ja jänteet, joita lihassa oli, olivat sulaneet herkulliseksi ja pehmeäksi possunlihamössöksi.

Kuvassa näkyy lopputulos – herkullinen ylikypsä kassler kaasugrillissä.

Nam.

Wakame-salaatti

0saves

image

Ihana japanilainen herkku, joka on eksynyt myös Suomeen.

Wakame (ワカメ) on japanilainen syötävä merilevä, jota käytetään tyypillisesti salaatteihin ja keittoihin.  Tuo kuvassa oleva annos on Goma Wakame, eli salaatti jossa on ohuiksi suikaleiksi leikattua wakamea, seesaminsiemeniä ja riisiviinietikkaa. Goma Wakamea tarkoillaan usein sushiravintoloissa alkuruokana tai lisukkeena.

EDIT: Pyynnöstä lisätty tietoa wakame-salaatista

Lounasta Lähi-Idän tyyliin – meze-lautanen

0saves

image

Helsingin Hietaniemen kauppahalli tunnetaan Soppakeittiön keitoista ja Roslundin hampurilaisista, mutta sieltä saa muutakin hyvää lounaaksi. Tässä herkullinen meze-lautanen, joka maistui lounastajille niin falafel- kuin lammaspullaversiona.